torstai 4. toukokuuta 2017

Seikkailua

Töissä huomattii ruokailuilla, et siel ei oo oikee koskaa salaattia. On kyl niiku keiteittyi kasviksii monesti, mut ei koskaa tuoretta salaattia. Tosi paljon tääl syyää kalaa, mikä on tosi oleellista, koska tääl on tosi hyvät kalastus mahollisuudet. Ne työt on tosi helppoja ja oikeestaa työpäivät pyörii aikalail niitten ruokailujen järjestämisee ja siivoomisee. Asiakkaat on tosi omatoimisia. Lisäks ne saa kulkee siel oikeesti ihan miten haluu. Ne voi lähtee yksin käymää vaikka keskustassa, jos niistä siltä tuntuu. Suurin osa asiakkaist on muistisairaita ja sit ne hoitajat vaa miettii, et muistaakohan se sit reittiä takasin, sinne palvelutaloo. Se on varmasti tosi ihanaa niille asiakkaille, mut tuntuu tosi hurjalta, et muistisairaat saa kulkee noin vapaasti.

Tänää käytii tutustuu ammattikouluun. Siel on lähihoitaja (tai tääl päin ne on vissii vaa hoitajii) puoli, metallipuoli, pintakäsittelypuoli, aujoneuvoasentajapuoli (jotka opiskelee myös samalla veneiden/laivojen korjaamista), kokki- ja tarjoilijapuoli, vaatetus ja vaatesuunnittelu, kuvataidepuoli, sähkö- ja elekrtoniikkapuoli, muotoilupuoli. Se koulu oli tosi sokkeloinen, mut kai kaikki koulut tuntuu silt ekalt näkemält. Siel oli ravintola opiskelijoille, jossa ne voi ostaa kouluruoan tai sit kortin, mil ne aina saa ruoan siel, jos haluu. Se on kuulemma tosi kallista. Oltii yhel tunnil siel koulus. Se tunti oli tosi lyhyt, ku niil opiskelijoil alkaa nyt ns. "lukuloma". Lähihoitajien harjotteluluokka, oli tosi pieni. Siel oli kolme sänkyy ja se luokka muistutti tosi pientä sairaalahuonetta. Suomessa meiän harjotteluluokat on melko isoi ja niis on tosi paljo harjottelumateriaalei.

Tääl on tosi lämpöset säät. Koko viikon on ollu 15-22 astetta lämmintä. Aurinko paistaa ja vaik vähän tuuleeki, ni ei tääl todellakaa oo kylmä. Tänää yritettii ettii kauppaa, mistä saatais shortsit tai jotku mekot, et ois jotain kevyttä vaatetta, koska eihän me tajuttu varautuu tälläsee helteesee. Mistää ei saanu kesävaatteita. Tääl on tosi vähän muutenki vaatekauppoi ja kesävaatteet alkaa vast pikkuhiljaa tulla niihi kauppoihi. Emmi kävi ostaa Dressmannilt miesten paidan mekoks, koska on niin paljon lyhyempi ku Janna.

Eilen oltii sen miejän Norjalaisen kämppiksen ja sen yhteyshenkilön kaa pienel luontoretkellä illalla. Käveltii sellai luontopolkureitti. Oltas saatettu nauttii siit n. 10 kilometrin kävelylenkist luontopolul vähä enemmän, jos tää meiän kämppäkaveri ei ois sanonu meille, et mennää ajelee autol ympäriinsä (niiku roadtripille) vaa, et me mennää luontopolulle kävelee. Oltais voitu laittaa ulkoluvaatteet päälle ja
lenkkarit jalkaa, eikä farkkui, kangas-/nahkatakkii ja tennareit. Mutta meni se noinki ja meil oli oikeesti ihan kivaa. Maisemat oli tosi kauniit ku aurinkoki laski jo siihen aikaa.




1 kommentti:

  1. Ihanaa että muustisairaat voi liikkua vapaasti, se se on sitä itsemääräämisoikeutta! Ne taitavat olla vaan ehkä säännöll lääkityksen vuoksi siellä, jos ovat suht omatoimisia.
    Olispa ollut hauska nähdä teidät luontoretkellä lähes bilevermeissä...kyllä mahtoi norski miettiä et mitä ootte..

    VastaaPoista