lauantai 6. toukokuuta 2017

Whale Watching

Eiliseks oltii varattu liput valas retkelle. Ei ollu nii lämmin päivä ku aikasemmat ja oli melko kylmä tuuli, mut onneks saatii lämpöset haalarit päällemme. Merel kävi tosi kova tuuli ja pilvet oli eilen tosi alhaalla. Merivesi on tääl tosi sinistä ja tosi puhasta. Yhessä kohtaa oli muovipussi pinnalla ja me pysähdyttii poimii se pois, ettei valaat syö sitä tai ettei se jää mihkää muuhun elukkaa kii.
Siel veneel oli siellä veneellä opas, joka kerto tosi paljon valaista ja muista elukoista mitä voitas nähä. Monet nisäkkäät ja varsinki pienet valaslajit on kuulemma tosi ujoi ja sen takii niit ei pysty näkee oikeestaa ollenkaa.

Nähtii tosi paljon delffiinei. Niit hyppi tosi paljon pinnalla ja ne tuli melko lähelle venettäki. Niistä ei saanu kyl otettuu kuvii, koska ne liikku nii nopeesti. Yks tai kaks valasta nähtii sit kuitenki loppujenlopuks. Se oli melko iso miekkavalas. Se ei tullu kovinkaa lähelle, ku veineit oli kaks, mut kyl siit kerkes pari kuvaa ottaa ja sen näki.

Meille kerrotii hyvist ravintoloista, mistä sais valaanlihaa, mut sen syömistä ei suositella, koska valaita yritettää rauhottaa ja niitten pyydystämistä vähentää. Ennen valait pyydystettii paljon, mut nykyää aikalailla tieteellisii tarkotuksii. Jossaivaiheessa Islannin monet valaslajit meinas kuolla sukupuuttoo, mut enää siitä ei oo nii suurta vaaraa.

Oli tosi kiva reissu ja voidaa kyl suositella kaikille.

Lisää kuvia Kuvat- kansiossa!



1 kommentti:

  1. Oi varmaan huippuhieno komemus! Ootteko olleet kuumissa lähteissä?

    VastaaPoista